Filmmakers krijgen toegang tot Sora

Door: Jaap

10 april 2024

Blog

Een paar weken geleden presenteerde OpenAI hun tool om video’s te genereren, Sora. De wereld kreeg haarscherpe beelden voorgeschoteld die we tot dat moment niet eerder hadden gezien. De kwaliteit was opvallend hoog. In onze podcast voorspelden we al wanneer we de eerste films zouden zien.

Inmiddels hebben filmmakers toegang en kunnen we de eerste films zien. Waaronder de film ‘The Golden Record’.

Disclaimer, het is inderdaad geen volledige film, en ook niet compleet met Sora gemaakt. 

The Golden Record

In de podcast ‘Hard Fork‘ is de maker, Paul Trillo, aan het woord. En nee, die naam deed bij mij ook niet direct een belletje rinkelen. Dankzij Gemini ben ik ook weer wat wijzer geworden.

De naam van de film refereert aan de gouden plaat die jaren geleden de ruimte in os geslingerd waarop informatie over de mensheid staat. De bedoeling was om buitenaardse wezens kennis te laten maken met ons voor ze aarde zouden bereiken. Andere tijden, zo blijkt wel.

De film is gemaakt, zo vertelt Trillo, met 5 prompts die weliswaar aangescherpt zijn. Waar hij voor een dergelijke film normaal een aantal maanden bezig zou zijn, is nu maximaal 3 dagen besteed aan het maken van de film. Bekijk de film en oordeel zelf.

Film maken met Sora

Trillo zegt over het maken een paar interessante dingen in de podcast. Zo ziet hij in Sora geen directe bedreiging voor filmmakers. Eerder denkt hij dat dit een tool is die het gebruik van stockbeelden zal beperken. Het biedt de mogelijkheid om beelden te maken die uniek zijn.

Daarnaast is hij enthousiast over de mogelijkheden omdat schijnbaar onbetaalbare, of in ieder geval te dure, projectecten binnen handbereik komen. Hij zegt al met oude ideeën aan de slag te willen gaan omdat die eerder geen budget konden krijgen. Nu wel. 

Hij stelt verder dat het goed is om eerst te ervaren wat de mogelijkheden en, vooral, de beperkingen zijn van de tool. Het maken van de korte film gaf hem inzicht in hoe beperkt Sora is, maar ook waar het in de toekomst van toegevoegde waarde kan zijn. 

Lees meer blogposts van FortyTwoAI

Ook aan de slag met AI?

FortyTwoAI helpt je op weg om de stap te zetten!

Of het gaat om de eerste stap of om een verdiepinsslag te maken, FortyTwoAI is jouw aanspreekpunt om AI in jouw bedrijf te introduceren. Laten we wel wezen, AI is here to stay dus laten we dan meteen eruit halen wat erin zit!