Canva introduceert: Canva Magic Studio

Door: Jaap

09 oktober 2023

Nieuws

Canva komt met een lading AI-tools waar je U tegen zegt

Canva, het online platform voor creators en designers, lanceerde afgelopen week Magic Studio. En Magic Studio lijkt zijn naam eer aan te doen. Canva is een tool die ontwerpen al erg makkelijk maakte voor iedereen. Magic Suite bestaat uit een lading AI-tools die je helpen om creatie van content nog makkelijker te maken.

Canva Magic Studio

De suite bestaat uit meerdere tools die je op verschillende onderdelen kunnen helpen. Magic Switch bijvoorbeeld. Een tool die je helpt een ontwerp in een mum van tijd om te zetten in een andere vorm, zonder dat jij daar iets voor hoeft te doen. Zo zet je een post voor Insta in een vloek en een zucht om in reel of verhaal en zet je een blog eenvoudig om in een e-mail.

Met deze tool hoef je niet elk onderdeel opnieuw te ontwerpen, maar maak je één design dat Canva eenvoudig omtovert naar de benodigde vorm.

Functies in Magic Studio

Naast Magic Switch is er meer beschikbaar voor gebruikers.

  • Magic Media: een tekst-naar-video functie die, op basis van een afbeelding en/of een tekstprompt een korte video kan genereren;
  • Magic Grab: een tool die je helpt een onderwerp te selecteren in een afbeelding en deze te verplaatsen;
  • Magic Morph: waarmee je platte tekst kunt omzetten naar een vorm.
  • Magic Write: een text generator die je helpt teksten te schrijven met de toine-of-voice van jouw bedrijf
  • Magic Animate: voor het maken van animaties

En nog veel meer. Magic Studio is niet direct op grote schaal beschikbaar, maar zal worden uitgerold. Een aantal van deze tools zijn inmiddels al wel te gebruiken.

Magic Studio biedt een lading aan AI-tools

Canva Shield

Naast Magic Studio komt Canva ook met een reeks veiligheids-, privacy- en beveiligingscontroles die ze hebben ontworpen om de AI-tools niet op een onveilige of ongepaste manier te gebruiken. Daarnaast bevat Canva Shield gratis AI-vrijwaring voor klanten met een Enterprise lidmaatschap.

Verdien aan jouw creatie in Canva

Canva gaat je belonen! Tenminste, als ze jouw creatie mogen gebruiken om de AI-modellen te trainen. Dit is het zogenaamde Creator Compensation Program. Doe je mee, dan krijg je een eenmalige bonus en een maandelijks bedrag zolang de content wordt gebruikt.

Het is niet duidelijk hoeveel en hoe lang deze vergoeding zal doorlopen. Overigens is het de bedoeling dat je actie afziet van gebruik van jouw creaties. Doe je dat niet, dan zullen deze opgenomen worden in de training van de AI-modellen tot je dit opzegt.

Canva vs Adobe

Het ligt natuurlijk voor de hand dat Canva hiermee de strijd aanbindt met aanbieders zoals Adobe. Ook Adobe heeft een aantal AI-functies toegevoegd aan de producten en Adobe Express. De vraag is alleen of dat voldoende is. Het lijkt er in ieder geval op dat Canva een grote stap heeft gemaakt in de richting van Adobe.