ChatGPT gaat voor je browsen

Door: Jaap

29 september 2023

Nieuws

In een korte post op X, voorheen Twitter, kondigde ChatGPT de functie “Browse with Bing” aan. Met deze functie kan ChatGPT actief informatie van het wereldwijde web halen. Daarmee beschikt ChatGPT nu over de meest actuele informatie om jouw vragen te beantwoorden.

Google Bard was hierin een voorloper en lijkt die voorsprong nu te verliezen met de nieuwe functie van ChatGPT. Met deze nieuwe functie heb je geen plugin meer nodig om actuele informatie te gebruiken in de reacties.

Betalende gebruikers

Voorlopig is de functie alleen beschikbaar voor betalende gebruikers. In tegenstelling tot andere updates wordt deze beschikbaar in alle talen. Betalende gebruikers in Nederlands hebben dus ook toegang.

Om gebruik te maken van de functie open je een nieuwe chat, ga je met je muis over “GPT-4” en kies je “Browse with Bing” uit het dropdown menu.

Langzamer dan je gewend bent

De reactie van ChatGPT is wat langzamer dan je gewend bent aangezien er live gezocht wordt naar een antwoord op je vraag. Wel krijg je meteen een verwijzing naar de bron van de informatie die ChatGPT je geeft. Je kunt ChatGPT op die manier dan ook beter gebruiken als researchtool. Het is me nog niet gelukt om ChatGPT te dwingen meerdere bronnen te gebruiken. Wellicht dat dit in een later stadium mogelijk is, of standaard wordt toegepast.