ChatGPT store is online

Door: Jaap

11 januari 2024

Nieuws

De GPT-store van OpenAI staat eindelijk online. Oplettende, of gewone, gebruikers van ChatGPT+ (de betaalde versie) konden er eigenlijk al gebruik van maken, het delen van jouw GPT en dus ook het gebruiken van een GPT van iemand anders.

Wat is er dan zo bijzonder aan de GPT-store?

Goede vraag. De GPT-store is met veel aandacht aangekondigd eind vorig jaar, maar toen liep het spaak. Er kwam vertraging op het proces. Ondertussen kon je wel, met haperingen, aan je eigen GPT werken en deze ook delen. Alleen was het nog geen officiële store met bijbehorende voorkant.

Inmiddels is dat wel zo. En dus krijg je in de GPT-store populaire en featured GPT’s te zien en kun je door categorieën bladeren. Het maakt het gebruik ervan iets klantvriendelijker.

Geld verdienen

Mensen die GPT’s bouwen en delen kunnen in Amerika geld verdienen als mensen gebruik maken van de GPT. Of deze optie ook in andere landen beschikbaar komt is nog onduidelijk.

Wat is de toegevoegde waarde van de GPT-store?

Het wiel hoef je niet keer op keer uit te vinden. Een GPT bouwen is natuurlijk het mooiste, je eigen GPT met je eigen kaders en prompts die precies is afgesteld op jouw behoefte.

Maar waarom zou je ook niet even rondkijken en zien wat anderen hebben gemaakt? Beetje windowshopping doen voor je je eigen GPT bouwt, of gewoon een GPT van een ander pakken om je te helpen. Het inzetten van ChatGPT wordt zo breder, diverser. En voor die euro’s die je er maandelijks tegenaan gooit wil je toch wel dat je steeds extra’s krijgt.