Elon Musk lanceert x.ai

Door: Jaap

14 juli 2023

Nieuws

Elon Musk lanceerde deze week x.AI. Daarmee lijkt voorlopig alles gezegd, omdat bij de lancering van het bedrijf niet duidelijk is wat ze gaan doen. Iets met AI en de nogal groots aangezette belofte “Understand the Universe”. 

 

Musk en AI

Dat Musk AI een warm hart toedraagt is wel bekend, zo is hij betrokken geweest bij OpenAI, de maker van o.a. ChatGPT en Dall-E. Eerder dit jaar zei Musk al de concurrentie aan te willen gaan met bestaande platforms zoals diezelfde ChatGPT en Google (Bard) en noemde het project toen “TruthGPT’. In een interview met Fox noemde hij de bestaande platforms “woke” en betichtte deze van liegen. Met TruthGPT zou hij een eerlijke tegenhanger willen creeren die de waarheid verkondigt waarmee AI een stuk veiliger zou worden.

Pauze in ontwikkeling AI

Terwijl Musk werkte aan het opzetten van x.AI ondertekende hij een brief waarin werd opgeroepen tot een pauze in de ontwikkeling van AI. Als een van de vele ondertekenaars zag hij een AI-dystopie ontstaan en wilde deze een halt toeroepen. Volgens Musk zou x.AI de oplossing zijn voor deze dystopie, door de waarheid te verkondigen in plaats van een “vertekende waarheid” die de andere platforms brengen.

 

x.AI

De lancering van de website, vooralsnog is dat het, is de volgende stap van Musk om in de wereld van generatieve AI voet aan de grond te krijgen. Als de aanpak een beetje lijkt op de overname van Twitter is het maar de vraag waar dit toe gaat leiden.