Google Assistant met Bard

Door: Jaap

06 oktober 2023

Nieuws

Google heeft een nieuwe versie van de Google Assistent aangekondigd: Google Assistant with Bard. Deze nieuwe versie maakt gebruik van de kracht van Bard, bard is gebasseerd op het LLM van Google. Bard is getraind op een enorme dataset van tekst en code, en kan daarom een breed scala aan vragen en verzoeken begrijpen en beantwoorden.

Google Assistant with Bard

Onlangs kondigde Google de integratie van verschillende apps aan met Bard. Daardoor is Bard in staat informatie uit bijvoorbeeld Gmail te gebruiken om je te helpen mails te beantwoorden. Deze integratie zit ook in de vernieuwde Assistent met Bard.

In de nieuwe versie van Google Assistant kun je, net als nu, praten tegen de app die vervolgens antwoord geeft. Deze interactie verdwijnt niet, en dus kun je de assistent ook nog gebruiken zoals je gewend bent.

De nieuwe AI-ondersteunde versie van Assistant zal gebruikers ondersteunen met het plannen van een tripje, zoeken door je Gmail of het opstellen van een boodschappenlijst. 

 

Beelden uploaden 

Een van de voorbeelden van Google was de hulp bij het schrijven van een caption voor social media. In dat voorbeeld, zie hieronder, upload je een foto naar de assistent en vraag je om een leuke tekst bij een foto. Bard komt vervolgens met een suggestie. 

Privacy

Google geeft op voorhand weinig details over de privacy-instellingen die van toepassing zijn op de nieuwe functies in Google Assistant. Volgens Google kan iedereen zijn ‘individuele instellingen kiezen’. 

Google gaat Assistant met Bard niet direct uitrollen. In eerste instantie gaan ‘vroege testers’ eerst toegang krijgen waarna het in de komende maanden voor gebruikers van Android en iOS beschikbaar wordt.