Google voegt Duet toe aan Workspace

Door: Jaap

04 september 2023

Nieuws

De AI-assistent van Google helpt je productiever te werken

Google heeft vandaag Duet voor Google Workspace gelanceerd, een nieuwe AI-gebaseerde functie die je helpt om productiever en effectiever te werken. Duet is beschikbaar in Gmail, Docs, Sheets, Slides en Meet.

Duet is een persoonlijke assistent die je helpt om taken te automatiseren, ideeën te genereren en je werk te verbeteren. Duet is gebaseerd op een breed scala aan AI-technologieën, waaronder machine learning, natuurlijke taalverwerking en computervisie.

Taakautomatisering

Duet kan je helpen om taken te automatiseren die vaak tijdrovend of repetitief zijn. Zo kan Duet in Gmail worden gebruikt om e-mails te voorspellen, te schrijven en te verzenden. Duet kan ook worden gebruikt om agenda-items te maken, taken te volgen en vergaderingen te plannen.

Ideeëngeneratie

Duet kan je ook helpen om ideeën te genereren voor projecten, presentaties en andere taken. Zo kan Duet in Docs worden gebruikt om tekst te genereren, afbeeldingen te maken en tekst te vertalen. Duet kan ook worden gebruikt om sjabloonteksten te genereren, grammatica te controleren en stijl aan te passen.

Werkverbetering

De slimme assistent van Google kan je ook helpen om je werk te verbeteren door je te helpen om fouten te voorkomen, efficiënter te werken en meer georganiseerd te zijn. Zo kan Duet in Sheets worden gebruikt om formules te genereren, grafieken te maken en gegevens te analyseren. Duet kan ook worden gebruikt om gegevens te filteren, trends te identificeren en inzichten te genereren.

Beschikbaarheid en prijs

Op dit moment is Duet alleen beschikbaar voor gebruikers van Google Workspace Enterprise. De prijs zal zo rond de € 30 uitkomen per gebruiker.

Voor nu werkt de slimme assistent van Google alleen nog in het Engels. Hoewel je Bard al wel in het Nederlands kunt aanspreken zul je met Duet nog even geduld moeten hebben.

Binnenkort gaan we Duet AI van Google zelf proberen. Je leest er dan meer over in onze blog.

*Voor het schrijven van deze tekst hebben we gebruik gemaakt van AI.