Nieuwe toffe functie voor Midjourney

Door: Jaap

18 maart 2024

Nieuws

Zoals je waarschijnlijk al weet is Midjourney bezig met versie 6. Deze versie is momenteel in ontwikkeling, maar al wel te gebruiken. Nu hebben ze daar een toffe nieuwe functie aan toegevoegd. Ik was me er nog niet zo bewust van, maar merk nu dat ik de functie mistte, ‘Consistent Characters’. 

Wat is dat dan, consistent characters?

Het is een nieuwe paramater waarmee je een karakter dat je al hebt gemaakt kunt hergebruiken. Supertof! 

Het gaat je helpen als je meerdere beelden wil maken met één karakter in de hoofdrol. Dus voor je content op de socials, op je website of als storyboard voor een filmpje. Kan allemaal. Continuïteit wordt een stuk makkelijker zo, dus ook een AI gegenereerd karakter in je content. 

Daarmee kun je een karakter dus ook in een andere stijl weergeven, in een andere omgeving of met een andere activiteit. Met een nieuwe prompt is het zo aan te passen. 

Hoe werkt consistent characters in Midjourney?

Eerlijk gezegd? Vrij eenvoudig. Ik neem je er stap voor stap doorheen.

Je begint met een afbeelding die je maakt. Ik begin met de prompt: A large bearded man. Vervolgens selecteer je de afbeelding waar je bij mee bent en die ga je upscalen.

Na het upscalen kopieer je de link van de afbeelding (klik met je rechtermuisknop op de afbeelding en klik kopieer link).

 

 

 

 

 

 

 

Vervolgens voer je een nieuwe prompt in met de parameter –cref en de link die je net hebt gekopieerd.

Om dichtbij de originele afbeelding te blijven kun je de paramater –cw toevoegen met een getal tussen 1 en 100. Met 1 gaat Midjourney veel afwijken/fantaseren, met 100 gebeurt dat niet of nauwelijks.

Ik heb dit gedaan met de prompt having a beer en –cw 100.

Het resultaat is een karakter dat bier drinkt dat voor een groot deel lijkt op het eerder gegenereerde karakter. Niet perfect, maar toch is het verrassend goed gelukt. 

Opmerkingen over consistent characters

Je kunt ook refereren aan twee afbeeldingen, dan moet je de parameter –cref twee keer gebruiken.

Met –cw geef je aan hoe sterk het karakter moet lijken.

Deze optie werkt voorlopig het beste met afbeeldingen die Midjourney zelf heeft gegenereerd. Afbeeldingen die je zelf uploadt, dan wijkt het teveel af. Je kunt op deze manier wel een soort AI avatar van jezelf maken met Midjourney.

Eerder kwam Midjourney ook al met een vergelijkbare functie, style reference. Dit werkt nagenoeg hetzelfde, maar dan neemt Midjourney de stijl/sfeer van een andere afbeelding over. Deze functie werkt met de parameter –sref

Tot slot, de functie is nog heel jong op dit moment. Dus foutjes kunnen voorkomen. Het kan ook zomaar gebeuren dat de functie er weer (tijdelijk) uit gaat. Dus maak er gebruik van zolang het kan!