OpenAI kondigt Dall-E 3 aan

Door: Jaap

25 september 2023

Nieuws

OpenAI heeft Dall-E 3 aangekondigd, een nieuwe generatie text-to-image AI-tool. Dall-E 3 is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van zijn voorgangers, met verbeterde details, realisme en variatie in de gegenereerde afbeeldingen.

Een van de meest opvallende kenmerken van Dall-E 3 is de integratie met ChatGPT, OpenAI’s chatbot companion. Deze integratie maakt het mogelijk voor gebruikers om prompts voor Dall-E 3 te genereren door simpelweg met ChatGPT te chatten. ChatGPT zal dan een tekstfragment genereren dat Dall-E 3 kan gebruiken om een afbeelding te genereren.

Voordeel van de integratie

De integratie van ChatGPT met Dall-E 3 maakt AI-kunst toegankelijker voor een breder publiek. ChatGPT kan prompts genereren voor een breed scala aan afbeeldingen, waardoor gebruikers meer creatieve vrijheid hebben. Dit is een belangrijke ontwikkeling, omdat het gebruikers in staat stelt om hun eigen unieke en creatieve AI-kunst te maken.

De integratie van ChatGPT met Dall-E 3 maakt het proces van AI-kunst maken ook eenvoudiger en sneller. Gebruikers hoeven alleen maar met ChatGPT te chatten om een prompt te genereren. ChatGPT zal dan een tekstfragment genereren dat Dall-E 3 kan gebruiken om een afbeelding te genereren.

Binnenkort beschikbaar

Dall-E en de integratie in ChatGPT zijn nog niet beschikbaar. Dat zal in het begin van oktober komen, OpenAI noemt geen concrete datum. Overigens zal dit alleen voor betalende gebruikers zijn van ChatGPT. Of de laatste update later breder beschikbaar komt is niet bekend.