Pika is de nieuwe AI tool om video te genereren. Momenteel nog in Beta

Genereer video met Pika

Door: Jaap

20 december 2023

Nader bekeken

Het was even wachten op een uitnodiging, maar inmiddels hebben we die binnen. Dat betekent dat we aan de slag kunnen met Pika. Maar voor we er induiken, wat is Pika?

Pika

Een paar blogs terug hebben we al gekeken naar Runway. Een tool om korte video te maken, naast een hoop andere dingen. Runway is in feite een suite met een lading tools in op een platform. En dat is ontzettend handig. Al is de vraag waar je slim aan doet, een heleboel dingen een beetje goed, of een ding ontzettend goed.

Pika biedt op dit moment de mogelijkheid om korte video te maken. En met korte bedoelen we dat je 3 seconden aan beeld kan genereren. Dat kun je overigens verlengen met 4 seconden per keer. Of dat genoeg is, hangt af van wat je nodig hebt natuurlijk, maar om er een hele film mee te maken lijkt me wat veel van het goede.

Prompting in Pika

Prompting in Pika werkt eenvoudig. Sowieso krijg je voorbeelden van video’s te zien met de bijbehorende prompt, vergelijkbaar met Firefly van Adobe. Prompting is eenvoudig te doen, je zegt waar je naar op zoek bent en binnen een paar minuten heb je een video van 3 seconden die je kunt upscalen als je tevreden bent.

Een van de video’s die met Pika is gemaakt.

“A boy walking in a field, dramatic”

De aangepaste versie van de eerste video. Ik heb de jongen geselecteerd en Pika de video daarmee laten aanpassen. Beide video’s laten gebreken zien in beweging. 

Controle over de uitkomst

Niet tevreden? Dan is het eenvoudig aan te passen. Je kunt Pika vragen de prompt nogmaals uit te voeren, of de prompt tweaken om een beter resultaat te krijgen. Het werkt eenvoudig, intuïtief en laat weinig te raden over. Bij de prompt geef je ook makkelijk aan welke kant op bewogen moet worden met de camera en hoe sterk de beweging moet zijn enzovoorts.

Als je het idee van de gegenereerde video wel tof vindt, maar een deel anders wil zien kun je ook dat deel selecteren en opnieuw laten genereren. Wil je uitzoomen, dan kun je het canvas uitbreiden om een ander beeld te krijgen. Al met al geeft je dat best veel controle over de output.

The good and the bad

Ik ben zelf niet heel erg onder de indruk na een tijdje te hebben gestoeid met Pika. De voorbeelden zien er goed uit, maar de resultaten van mijn eigen prompts zijn matig. Op dit moment biedt Pika niet de kwaliteit die ik zoek, maar dat hangt natuurlijk compleet af van wat je zoekt.

De interface van Pika ziet er goed uit. Het is overzichtelijk en de tools die je kunt gebruiken zijn eenvoudig te vinden. Persoonlijk wordt ik er wel blij van als een interface goed in elkaar steekt. De weg is snel gevonden en je kan snel aan de slag, zeker als je de tool incidenteel gebruikt is dat wel fijn.

Nu nog in Béta

Toegegeven, Pika is nog in Beta en niet breed beschikbaar. Dus vraag me over een tijdje nog eens hoe ik tegen de tool aankijek. Als Pika de lijn volgt die Midjourney of Dall-E hebben gevolgd is er wel flinke potentie. Beide tools waren in den beginne ook niet in staat om een logische afbeelding te genereren, maar binnen een hele korte tijd is dat sterk verbeterd. Ik hoop dat Pika daartoe in staat is, al verwacht ik wel dat het wat meer tijd in beslag zal nemen.

Lees meer blogposts van FortyTwoAI

Ook aan de slag met AI?

FortyTwoAI helpt je op weg om de stap te zetten!

Of het gaat om de eerste stap of om een verdiepinsslag te maken, FortyTwoAI is jouw aanspreekpunt om AI in jouw bedrijf te introduceren. Laten we wel wezen, AI is here to stay dus laten we dan meteen eruit halen wat erin zit!